Vochtigheidsregeling

Vanaf dag een

Wacht niet tot je echte meeldauw of knoprot ziet om de luchtvochtigheid serieus te nemen. Een goede ontvochtigingsinstelling is een cruciaal onderdeel van uw operatie en u moet er vanaf dag één rekening mee houden.

Vertrouw niet op airconditioners

op airconditioners

Het is waar dat airconditioners vocht uit de lucht verwijderen. Maar als u voor al uw ontvochtiging op hen vertrouwt, zult u vrij snel merken dat ze de eisen van uw ruimte niet kunnen bijhouden. Bovendien overbelast je ze tijdens het proces. Airconditioners zijn gebouwd voor temperatuurregeling, niet voor het verwijderen van vocht. Beide zijn belangrijk en daarom is het van cruciaal belang dat er systemen zijn die voor elk gebied zijn bedoeld.

Maat het goed

Veel telers maken de fout om een ​​luchtontvochtiger te installeren die niet aan de eisen van hun gewasgrootte kan voldoen. Houd er rekening mee dat planten bijna al het water dat ze opnemen verdampen, dus als je een volledig afgesloten kweekruimte hebt, heb je luchtontvochtigers nodig die dezelfde hoeveelheid vocht kunnen verwijderen die je aan planten toevoegt.

Vooruit plannen

Er treden technische problemen op. Maar als een gebied van uw systeem uitvalt, wilt u niet dat het nog 10 andere problemen bevat. Een manier om uw product en inkomsten te beschermen, is door back-ups in uw systeem in te bouwen. Dat kan betekenen dat u luchtontvochtigers moet installeren die meer vocht kunnen verwijderen dan u in eerste instantie nodig zou kunnen hebben. Dus als een eenheid uitvalt, kunnen de andere de speling opvangen en u zo efficiënt mogelijk laten werken.

Speciale koeling en speciale ontvochtiging

speciale ontvochtiging

Ontvochtigers daarentegen zijn speciaal ontworpen om het vocht in de lucht zonder koeling aan te pakken. Ze werken volledig onafhankelijk van het luchtkoelsysteem. Om deze reden passen luchtontvochtigers met een hoog rendement goed bij alle soorten airconditioningsystemen (split-systemen, koelmachines, minisplitsingen en dakunits).

In de meeste gevallen zullen de luchtontvochtigers periodiek aanslaan om de AC te helpen met de vochtbelasting wanneer de lichten aan zijn. Ze schijnen echter echt wanneer de lichten uitgaan en de AC stopt met werken vanwege een gebrek aan warmtebelasting. Dat is het moment waarop de luchtontvochtigers in een kweekruimte zwaar tillen om contraproductieve pieken in RH te voorkomen. Ze behouden een ideale omgeving zonder overkoeling voor optimale plantengroei, kwaliteit en opbrengst.

0 Comments

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright © 2020 Farmamozaiek | Alle rechten voorbehouden

Log in with your credentials

Forgot your details?