vochtregeling

Lucht- en vochtbeheersing in gebouwen is een fundamentele functie voor elk commercieel project met geconditioneerde ruimte. Helaas komen vochtproblemen veel voor in gebouwen en mensen beschouwen ze vaak als onvermijdelijk. Vochtophoping is de plaag van gebouwen in de Verenigde Staten, van tropisch Hawaï tot arctisch Alaska en van de hete, vochtige Golfkust tot de hete, droge Sonorawoestijn. Tussen 1994 en 1998 verzamelde de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) Building Assessment Survey and Evaluation (BASE) informatie over de binnenluchtkwaliteit van meer dan 100 openbare en particuliere kantoorgebouwen in de 10 Amerikaanse klimaatregio’s. Uit het onderzoek bleek dat 85 procent van de gebouwen op enig moment door water was beschadigd en dat 45 procent lek was op het moment dat de gegevens werden verzameld. Het is duidelijk bevestigd dat vocht problemen veroorzaakt voor eigenaren van gebouwen, onderhoudspersoneel en bewoners.

Slechte beslissingen

Veel voorkomende vochtproblemen zijn terug te voeren op een slecht ontworpen constructie of onderhoud. De American Society of Heating, Refrigerating and Air Conditioning Engineers (ASHRAE) merkt op dat de ernstiger problemen vaker wel dan niet worden veroorzaakt door beslissingen van leden van een aantal verschillende beroepen. Dergelijke problemen kunnen echter worden voorkomen met technieken die zijn gebaseerd op een gedegen begrip van hoe water zich gedraagt ​​in gebouwen.

 

Slechte beslissingen

Ventilatie

Ventilatie als controle is bedoeld om verontreinigende stoffen te verwijderen of te verdunnen en om de vochtigheid en thermische omgeving in gebouwen te beheersen. Het is essentieel om te ventileren zodat verontreinigende stoffen en vochtigheidsconcentraties worden verdund tot acceptabele niveaus voor de gezondheid en het comfort van de bewoners, en moeten voldoende zijn om de integriteit van het gebouw te behouden.

Bijwerkingen

Bijwerkingen

Er zijn meerdere opties beschikbaar voor bouwers om voor ventilatie te zorgen door middel van natuurlijke en mechanische methoden. Deze kunnen de gezondheid verbeteren, maar ze kunnen ook nadelige effecten hebben, volgens Fisk Seppänen, als ze niet op de juiste manier zijn geïnstalleerd, ontworpen, onderhouden en bediend, omdat ventilatie de intrede van schadelijke stoffen kan toelaten die het binnenmilieu aantasten.
Ventilatie beïnvloedt vocht en luchtstroom door de gebouwschil en kan leiden tot vochtproblemen die de structuur aantasten. Ventilatie verandert de drukverschillen in het hele gebouw en kan het binnendringen van verontreinigende stoffen uit aangrenzende ruimtes veroorzaken of voorkomen. Hoewel ventilatie onder bepaalde omstandigheden wordt gebruikt om de luchtvochtigheid te regelen, kan dit leiden tot een zeer hoge of zeer lage luchtvochtigheid. Vochtigheid is een ander kritiek punt bij het overwegen van beperking van het gebruik van buitenluchtventilatie.

In utiliteitsgebouwen en in zeer warme klimaten wordt de ventilatie soms geïntegreerd met airconditioning, wat dan een impact heeft op de werking van deze systemen. De toevoeging van luchtbevochtigers aan ventilatiesystemen of als stand-alone units kan overmatige vochtigheid of micro-organismen introduceren die groeien op componenten op vochtige locaties, zoals lekbakken in airconditioningunits of luchtbevochtigers.

0 Comments

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright © 2020 Farmamozaiek | Alle rechten voorbehouden

Log in with your credentials

Forgot your details?